Ta nu det nybakta portionsbrödet och dela det på mitten. Skala morötterna och riv morötterna grovt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta
Falsk kräftsoppa. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen, annars kan det låta POFF och man får torka kolasås från kökstaket
Stryk ut tunt på bakplåtspapper och strö lite sesamfrön och svartpeppar över. Kräftsoppa. Krossa skalen, fräs lök och kräftskal i olja, tillsätt tomatpuré, paprikapulver och häll över buljongen låt koka i 20-25 min. Grädda sakta i ugn tills dem blivit gyllenbruna, 160 grader cirka 5-10 min beroende på ugn
Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa
Och som vanlig gör jag alltid en smarrig kräftsoppa dagen efter. Fräser grönsakerna en stund, tillsätter skalen och tomatpurén och fräser ett tag innan jag slår på vatten och citronsaft
Fördela kräftstjärtarna i skålar och häll på soppan, servera med vitlöksbröd. Fräs hackad lök och morot i smöret och tillsätt sedan skalen, buljongen, tomatpuré, vatten och vin
Tina kräftorna och skala kräftstjärtar och klor. Skiva den ansade purjolöken och den skalade moroten. Lägg i kräftskal, purjolök och morot och fräs alltsammans en stund under omrörning