Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken. Rosta ev dillfröna lätt i en torr, het stekpanna, och krossa dem lätt i mortel
Snart är det ju faktiskt tid för kräftpremiären och då kan det väl passa riktigt fint med en liten paj med vissa utvalda delar från de små blötdjuren i
Du kan även garnera dem med kräftstjärtar, dill, citron, rom. En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk
Låt pajskalet svalna och fyll det sedan med kräftstjärtarna, paprikan, osten och den klippta dillen. Vi åt kräftor tidigare i veckan och fick då kräftstjärtar över som jag fyllde den här pajen med
Rör samman crème fraiche med gräddfil, salt, citronsaft, dill, persilja och senap. Lägg salladen runt kanten och fyll pajskalet med crème fraicheröran strax innan pajen ska serveras
Börja med att blanda ihop degen. Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan tillsätta vatten och salt