Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Skär snitt i fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt
Stick små hål med en vass kniv i kotletten och tryck dit skalade vitlöksklyftor. Vitlök gillar vi ju verkligen här hemma så några klyftor vitlök och ett par kvistar färsk rosmarin fick stå för huvudsmaksättningen till köttet och så serverade jag en god champinjonsås till
Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2-3 min på varje sida. 4 st dubbla lammkotletter. Dela champinjonerna, strimla purjolöken grovt och stek dem i smör i en panna