Fyllde på med200g Vatten500g Vetemjöl20g SaltBlötläggning1dl Kornkros1dl Vatten20g HonungBlandade ihop och lät stå i 1 timma (dessvärre lite varmt i köket så jäsningen kom igång inte superbra) men därefter arbetade jag degen smidig(blev inte helt nöjd med konsistensen) men hoppades det skulle bli ok, blandade i blötläggningen och lät den jäsa ca 1 timma i tätbunke vek den lät den jäsa ca 2 timmar vek den igen
Till slut fick jag i alla fall fart på en och kunde baka det här robusta kornbrödet. Dag 2, morgonSurdegen från morgondagen350 g vatten300 g vetemjöl500 g finmalet kornmjöl20 g salt. 300 g vetemjöl
Använd gärna skivor av Kornbröd. Om du gör dem till en plockbuffé kan du gärna dela smörrebröden på mitten, så att man utan dåligt samvete kan smaka flera olika sorter
När vi hade vinprovning i fredags gav jag mig in på uppdraget att göra glutenfria hamburgerbröd, det gick väl sådär, smakmässigt var de goda, men platta som ett kornbröd från tiden då folk blev bofasta (10 000 - 15 000 år sedan), men skam den som ger sig. 4 dl bovetemjöl. 4 dl bovetemjöl
Mina senaste provbakningar var kornbröd och levainbröd, mina absoluta favoriter. Kornbrödet bakade jag precis som det står i receptet och det blev precis lika bra som vanligt