Förbered tillbehör som ris. Blanda kinesisk soja, ljus soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp
Servera med tillbehör 4 portioner. Denna rätt har återkommit hos oss i många år. Ursprungsreceptet kommer från boken Modern Asiatisk Mat av Peter Lindgren och Erik Videgård
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Som måltidsdryck beställde vi det koreanska risvinet Makgeolli. När köttet var nästan klart klippte hon det i lämpliga storlekar med en sax och vi åt det sedan i salladsblad tillsammans med olika såser och tillbehör
Kycklingen marineras i mango och habanero, fläskkarrén slumrar i typiskt koreanska bulgogikryddor och allt kött cirkuleras sous vide innan de hastigt fräses på i glödgad grillpanna
Den här koreanska bulgogin har jag lagat i några olika former (oftast då med tofu) på olika ställen redan, bland annat i senaste numret av COOPs medlemstidning Mersmak där det prydde omslaget(
Bibimbap betyder ”rört ris” på koreanska och serveras i olika varianter. Det gick ganska fort att göra alla tillbehör, ungefär lika lång tid som riset kokade