Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreanskmat och en återkommande rätt är bibimbap. Bibimbap - Koreanskt ris med marinerat kött och blandade grönsaker
Även om det ingår marinerade grönsaker i själva rätten bibimbap så brukar vi ändå köpa till extra, det är gott att ha dagen efter som grönsaker till annan mat =)
Fullkomligen älskar koreanskmat. När jag var i Filippinerna var vi på en koreansk restaurang, och samtidigt som vi fick menyerna ställde man fram små skålar med banchan på vårt bord - detta ingår i en koreansk måltid och ingår då alltså i priset
Bibimbap är en koreanskmaträtt med ett riktigt tungvrickarnamn. ca ½ dl go chu jang (en koreansk chilipasta, som brukar finnas bland asiatiska livsmedel i matbutiken)
Bibimbap ( Bibimbab och Pibimbap]) är en koreanskmaträtt. Den görs på koreanskt ris tillsammans med stark chilisås, som blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi
Bibimbap betyder ”rört ris” på koreanska och serveras i olika varianter. Vi använde jasminris fast man ska nog ha ett koreanskt ris egentligen, i botten
I middagslådan för Bibimbap ingår marmorerat nötkött marinerat på koreanskt vis med sötma, sälta och sesamolja, kimchi (mjölksyrad kål), picklad gurka, chilipicklad rättika, sesammarinerade böngroddar och spenat, het sås, rundkornigt ris och ägg
Särskilt japansk och koreanskmat. Strö det exempelvis över din bibimbap eller nudelsoppa. Innan jag går på den vill jag först bara allmänt tipsa om att smaka av maten hela hela tiden – för så lär du dig vad som fungerar och vad du tycker om