Gillar ni asiatisk mat och inte minst koreansk, då måste ni prova detta. Jag stekte laxfiléer lite lätt på vardera sida i den syrliga marinaden (flaskan med rosa etikett)
Med smak av kimchi, ett koreanskt tillbehör som är kryddigt i smaken och gjort på fermenterad kål. lax, räkor, rom, avokado, crabsticks, cream cheese, omelett, sesamfrön)
När laxen är färdig i ugnen, nudlarna kokta och edamamebönorna förvällda är det klart att servera och tillsätta lite av en eller flera koreanska såser till
Koreansk wok med tofuOnsdag. Lax med rosensås ca 250 g kokta och skalade rödbetor. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Efter ytterligare två veckor har den tydligare smak och passar till grillad lax, makrill eller stekt fläskkött
Jag tog en flankstek med asiatisk glasnudelsallad, sashimi på bleka och lätthalstrad lax med bärsallad och Oskar tog flankstek med asiatisk glasnudelsallad, gotlandsbetor med getost och pinjenötter samt en koreansk råbiff med koriandermajonäs
Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken