Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. 1-2 msk konjak. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även med konjak eller rom. Sangria ska inte smaka starkt av alkohol men det är gott att ana smaken av konjak eller rom – inte minst när man äter frukten som legat och dragit i sangrian)
Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. 12 msk konjak. 1400 g räkor med skal 60 g gul lök 0,5 morot 40 g rotselleri 2 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 dl vitt vin, torrt 5 dl vatten eller fiskbuljong 2 dl vispgrädde tabasco, att smaka av med matolja smör salt
en skvätt konjak. Slatta i lite konjak efter tycke och smak (några matskedar eller så). Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden