Konjak recept

Choko mokko med nougatglaze

Choko mokko med nougatglaze

3 cl päron konjak. Sätt ugnen på 175°C. Hacka choklad och valnötter grovt. Vispa smör och socker vitt och krämigt
Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Ta av från spisen och häll på konjaken. 4 msk konjak. Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen
Murkelsås med konjak

Murkelsås med konjak

Slå på konjak och smaka av med salt och peppar. 1-2 msk konjak. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
Högrevsgryta med grönpeppar och konjak

Högrevsgryta med grönpeppar och konjak

När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Supergod fruktkaka med konjak och nötter

Supergod fruktkaka med konjak och nötter

Blötlägg gärna alla torkade frukter i rom eller konjak några dagar i förväg. Fruktkaka med konjak och nötterFruktkakan är proppad med frukt och nötter
Sangria med rom eller konjak

Sangria med rom eller konjak

Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även med konjak eller rom. Sangria ska inte smaka starkt av alkohol men det är gott att ana smaken av konjak eller rom – inte minst när man äter frukten som legat och dragit i sangrian)
Räksoppa med konjak och grädde

Räksoppa med konjak och grädde

Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. 12 msk konjak. 1400 g räkor med skal 60 g gul lök 0,5 morot 40 g rotselleri 2 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 dl vitt vin, torrt 5 dl vatten eller fiskbuljong 2 dl vispgrädde tabasco, att smaka av med matolja smör salt
Svampsoppa med vitlök och konjak

Svampsoppa med vitlök och konjak

en skvätt konjak. Slatta i lite konjak efter tycke och smak (några matskedar eller så). Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden
Rostad vitlökssky med konjak

Rostad vitlökssky med konjak

3 dl 5 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 schalottenlökar 1 msk smör 5 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk konjak 1 1/2 msk konc kalvfond 6 dl vatten majsstärkelse till redning salt malen svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Grönpepparbiffar med konjak

Grönpepparbiffar med konjak

Slå på konjaken, hetta upp och tänd på. Ev 1 msk konjak. Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den
Kantarellsås med konjak

Kantarellsås med konjak

Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak
Rönnbärssylt med konjak

Rönnbärssylt med konjak

Tillsätt konjak. 1 dl konjak. Rensa och skölj bären, lägg dem i en gryta och slå på vattnet och låt dem sjuda i 2-3 minuter