4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta ut koljan och toppa med resten av räkorna samt lite hackad dill. Skär koljafiléen i bitar - förslagsvis 4-6 bitar. 550-600 gram koljafilé, förslagsvis skuren i 6 bitar
Vi köpte därför kolja, för snabbheten och husfridens skull. 400 g färsk kolja. 400 g färsk kolja. Att köpa en färsk bit fisk över disk är både enkelt och gott
1 saltsten600 g koljafilé1 tsk rapsolja100 g osaltat smör1 msk kapris (ordentligt silad)1 msk hackad dill1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)50 g babyspenat2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)0,5 tunt skivad rödlök1 msk citronjuice1,5 msk extra virgin olivoljaSalt och peppar
600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk). Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott