Ta med stekpanna som funkar över eld, grytlapp och stekspade. När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”
Skär fläsket i tärningar, bryn i stekpannan. Kolbulle är bland det godaste jag vet att laga till ute över öppen eld, så passa på att testa det här receptet om du är på skidutflykt nu i påskhelgen
Kolbulle. Skär under tiden baconet i strimlor och knaperstek det i en stekpanna. Kolbulle. Påsklovsmat. Påsken närmar sig med stormsteg och vi åker till fjällen som vanligt redan på skärtorsdagen
Vänd kolbullen genom att kasta upp den i luften och tjoa till. Bryn i en stekpanna, helst av gjutgärn. Den riktige entusiasten använder en handgjord kolbullepanna, i tillknycklad, rejäl plåt med trähandtag
Stek (knaprigt) så mycket fläsk som du tycker blir lagom i stekpannan till en kolbulle. )Skogshuggarnas vardagsmat var i långa tider de energirika kolbullar som frästes i en stekpanna direkt över elden där ute i skogen
Skär en fjärdedel av fläsket i tärningar och bryn det tillsammans med smör i en stekpanna. Blanda vatten och mjöl till en pannkaksliknande smet, den ska bli lite tjockare och segare
Lägg ca hälften dem på ett papper vid sidan om, låt resen ligga kvar i stekpannan. Värm olja i stekpannan där hälften av bacon ligger och häll på smeten toppa med bacon
Häll på så mycket fläsk som du vill ha i en kolbulle och stek det knaprigt i en stekpanna. Kolbulle är en typ av frasigare pannkaka som serveras med lingon eller med messmör