Toppa med hallon och resterande daimkross. 1 burk karamelliserad mjölk (à ca 400 g)150 g smör300 g digestivekex1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)3 dl vispgrädde. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. 1 burk karamelliserad mjölk ( ca 400 g)
Bred ut den avsvalnade kondenserade mjölken på digestivebotten, halva burken räckte för mig. Smält smöret och mixa ihop det med digestivekexen, tryck sedan ut det i botten på formen
Smörj en form med avtagbar kant och häll i smeten. Spritsa grädde runt kanten och toppa med hallon. 1 burk karamelliserad mjölkTill tårtbotten. Låt kakan svalna, dela den sedan i 2 delar och bred ut den karamelliserade mjölken i mitten och ovanpå tårtan. 1 burk karamelliserad mjölk
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans medmjölken. Kinuskitårta / kolatårta bakad på rulltårtsbotten fylld med ananasgrädde, supergott
Vi närmar oss midsommar med stormsteg. Förra året bröt jag en lång tradition hemma genom att inte göra någon midsommartårta, utan istället en typ av midsommarglass med jordgubbar
Kolatårta. Rakt upp och ned med vispgrädde eller mjölk. Själv funderar jag på att baka någon gluten och mjölkfri variant då midsommarsällskapet kräver lite extra allergiomvårdnad