Riv mandelmassan. Blanda försiktigt ner mandelmassan i äggvitan. Rosta lite mandelflagor i en stekpanna. Bred resten av krämen över den andra bottnen och strö den rostade mandeln över tårtan
Bottnen innehåller förutom mandel även fibersirap gold vilket gör den härligt kladdig och kolaaktig. Jag hade givetvis bakat en hel del inför denna dag (mycket med Vincents hjälp faktiskt) och en av de goda bakverken var min kolatårta
Klart att jag ska fira min födelsedag med stil. Och klart att jag ska ha dulce de leche i tårtan. -). Det blev en tårta med vaniljbottnar, hallonmousse och dulce de leche samt vaniljkräm och hallonsylt
Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Tillsätt mandeln. 300 g sötmandel. Ugn 175º. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter
Skåla, skala och mal mandeln. Vänd ned mandeln blandad medpotatismjölet i smeten. Tårtbotten. Vispa äggvitorna till hårtskum, tillsätt sockret efter hand
Mal mandel i kvarn. Tillsätt mandel och potatisen. 100 g sötmandel (ca 1½ dl). 100 g sötmandel (ca 1½ dl). Den här kakan är glutenfri men passar alldeles utmärkt att servera till alla
Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Tillsätt mandeln. 300 gram sötmandel. 15-20 bitar. 1. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter