Sött är alltid bra, så varför inte börja med en kaka. Jag använde karamelliserad mjölk men självklart kan du koka en burk kondenseradmjölk för att få fram samma härliga kolasås
Eller kan du koka egen kolakräm på kondenseradmjölk (också en konserv). Kolakrämen som skall blandas ner i smeten kan du köpa färdig, kallas karamelliserad mjölk
Man får bara tänka på att kakan kan behöva gräddas en längre tid i ugnen. Kondenseradmjölk. Därför tyckte jag att denna tårtan passade att dekorera med karamelliserade popcorn, karamelliserad mjölk och grillade marshmallows som jag grillade med hjälp av min lilla gasbrännare här hemma
Låt kakan kallna. Jag har haft en burk kondenseradmjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Rör till sist ner den kondenserademjölken tills du får en grötig smet. 2 burkar sötad kondenseradmjölk. Låt baka i ca 30 minuter tills kakan känns fast (men inte hård. 2 burkar sötad kondenseradmjölk
Det blev en kola aktig mjuk kaka med en liten bränd karamell aktig smak, fylld i mitten med geléhallon, som dessutom smälte en aning längst ner i djupet av "vulkanen" för gelé hallonen kom dit när kakan var varm, riktigt lyckat när man skar ut en bit
Jag har länge funderat på vad man kan göra med dom där burkar med kondenseradmjölk utan att man skulle behöva koka den innan, och resultat blev denna ljuvliga kaka som jag stolt kan rekommendera
Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Koka en burk kondenseradmjölk på svag värme i tre timmar. Tag i den hackade mjölkchokladen och blanda så smeten blir jämn och fin
blanda socker, farinsocker, mjöl, kakao, bakpulver och chilipulver. öppna burken med kondenseradmjölk och fördela ut kolan på den släta sidan på hälften av kakorna
Onsdagar är ju perfekta bakdagar så man kan förbereda inför helgen, och kakan jag tänkte bjuda er på idag gör sig ypperligt efter någon dag i kylskåpet, så den passar perfekt att baka redan idag
Denna underbara lilla kaka alltså. Om du vill ha du köpa kondenseradmjölk och koka burken några timmar (hur du gör ka du läsa här) eller så köper du färdig kondenseradmjölk – vääääldigt smidigt
Dela kakan i två och bred på kolan på botten. Kolan som fyllning var nog den bäst idéen med hela tårtan och jag kommer definitivt att ha kola i fler tårtor framöver
Nästa gång ska jag nöja mig med att använda en halv burk kolasås vilket jag tror räcker bra. Dekorera med jordnötter och snickers i bitar och pudra slutligen över lite kakao
Kola, salt och choklad i absurda mängder. Ett rent epitsk namn, som inte har det minsta lilla att göra med den svenska Änglamaten, men som bör resultera i en fjäderlätt och underbar kaka