Så, nu har jag tid att gå in och kolla hur det går för Eyvind med nudlarna han ville ha till köttet. Clubstekarna var kremerade och det som en gång var primörer kan nog mer beskrivas som kol av lök och paprika
Och så visade det sig att han redan hade en färg som bestod av kol. Innehållet var kol, destillerat vatten, alkohol och glycerin (som är fuktighetsbevarande alkohol)
Grilla kycklingen först direkt över kolen, så att en stekyta bildas. Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen
Så, postningarna här är lite färre – tentaplugget och skolarbetena lite flera. Så – jag tänker att jag kanske kan köpa mig lite förlåtelse och skicka ut supermycket tack – genom det här supergoda receptet på väldigt kladdig och god – nästan kolig – kladdkaka
När de blivit grå och fin glöd bildats lägger man laxen på halvan utan kol. Grillad laxfilé är verkligen hur gott som helst och enkelt eftersom det nästan sköter sig själv på grillen
Det går säkert att göra på en klotgrill med kol också, men fråga mig inte hur. Vi har länge snackat om att vi skulle testa, men allt regn i sommar gjorde att vi tappade lusten
Sätt en termometer i kycklingen ( i bröstet) och lägg fågeln på sidan där inte kolen är. Våren har låtit vänta på sig och många väntar otåligt på att få ta ut grillen
Vi slängde vår pizzasten på kolgrillen och testade. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld i mitten rakt under stenen
Därför rekommenderar jag att du antingen renar med eget aktivt kol, frågar dig fram efter bra vit renad sprit/brännvin på systembolaget, alternativt frågar din främsta hembräntsleverantör