Är du petig ska du koka i separata grytor eftersom de har olika koktid. Rimmad sej med potatis- och blomkålspuré, confiterat sidfläsk, vinteräpplen och cidersåsDet var resultatet av fredagskvällens halvambitiösa matlagning
Jodå visst var det ängamad som lagades till och åts i det Mårtenssonska köket i måndags, det var några stycken som vågade sej på en gissning och det var ju helt rätt
Sparrisen kokte vi i lättsaltat vatten och koktiden beror lite på hur tjocka stänglarna är, man kan ju lägga i de allra tjockaste först om man köpt sparris som skiljer väldigt mycket i storlek
Jag blandade lite sommargrönsaker i mitt ris i slutet av koktiden, det blev en rolig extra touch. 1 block av valfri vit fisk, te x sej, Alaska pollock eller torsk
Rotfrukterna var jättegoda, även om jag skar dem i fel storlekar med tanke på koktid. 400-600 g sej eller annan vit fisk, tinad2 krm salt2 dl crème fraiche1 dl vatten1 kruka dill, finhackad3 krm salt2 krm svart- eller vitpeppar1 msk smör1 citron i klyftorSätt ugnen på 200C
Tillsätt strimlade basilkablad i slutet av koktiden. ) Det enda vatten man vill doppa sej i just nu är ett hett bad i badkaret, havet lockar verkligen inte alls
Låt småkoka under lock till broccolin är mjuk, ju mindre bitar desto kortare koktid. Soppan kan man sedan toppa med godsaker om man så vill, dels för lite smakbrytning men också för att få en smula textur som det så tjusigt heter (tänk vad man kan lära sej av att titta på matlagning på tv
Häll av pastan cirka 1 ½ minut innan koktidens slut, men ta cirka 1 dl av pastavattnet åt sidan och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan. 450 g sejfilé (tinad fryst
4 portioner 1 gul lök2 dl grädde1 dl vatten1 msk färskpressad citronsaft2 tsk dijonsenap400 g sejfilé, tinad200 g skalade räkor500 g färsk pasta t ex tagliatelle3 dl frysta gröna ärtorRapsoljasaltnymald svartpeppar Skala och finhacka löken. Låt ärtorna koka med när 1 minut återstår av koktiden. 400 g sejfilé