Dagens middag fick bli en vanlig hederlig köttgryta, både jag och gubben blev sugen på älggryta. 1200 g grytbitar av älg. Låt koka i 2 timmar, tillsätt kryddorna under koktiden. Dagens efterrätt hittar ni i inlägget som är här 1200 g grytbitar av älg
Vänd ner svampen i grytan och låt den koka med de sista minuterna av koktiden. 500 g grytbitar av älg (eller ren)10 steklökarsmör att steka isalt och malen vitpeppar2 msk vetemjöl2 dl porter (tog en vanlig öl, då jag inte hittade någon)3 dl mörk oxbuljong2 tsk tomatpuré5 enbär (Använde en viltkrydda istället)1 msk kinesisk soja1 liter färska kantareller( Konserverade går lika bra)Till garnering. 500 g grytbitar av älg
Ju längre koktid desto mörare kött. Salta och peppra grytbitarna och doppa varje grytbit i mjöl. Älgkalops – klassisk kalops fast på älgkött och med mycket vitlök, svensk husmanskost när den är som bäst
Ju längre koktid desto mörare kött. Salta och peppra grytbitarna och doppa varje grytbit i mjöl. Älgkalops - klassisk kalops fast på älgkött och med mycket vitlök, svensk husmanskost när den är som bäst