Sås. Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
½ dl sweet chili sås. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Jag tänkte att jag skulle göra ett enkelt och gott recept på revben som är svårt att misslyckas med. Att laga dessa revben är inte svårt men det tar ett par timmar (säg fyra timmar) men å andra sidan kan man göra allt utom glaseringen ett par dagar i förväg, något som kan vara praktiskt vid jul
En styck kontakt pluggades in i eluttaget och på gallret över elslingorna la vi revben som penslats i en härligt god grillsås, en sås som vi lagat till några gånger tidigare och verkligen gillar skarpt
(glöm inte att en god sås reder sig själv). Ansa och dela revbenen i lagom stora bitar. Lägg revbenen i en gryta tillsammans med vatten, lök, tomatpurén och buljongtärningen
Såsen får man nästan på köpet tack vare den goda skyn som bildas i formen. Jag hade köpt på mig några förpackningar tjocka revben som låg I frysen så de tog jag fram redan i morse
Tunna revben är roligt att göra, det går fort också och det sköter sig själv i ugnen. 1 kg tunna revben. Under tiden förbered såsen som skall penslas på efter 25 minuter. Efter 25 minuter ta ut revbenen, öppna paketet försiktigt så att du inte bränner dig på ångan. Häll över såsen på revbenen och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter. Relaterade 1 kg tunna revben
Skär revbenen i mindre bitar, lägg dem i dubbla plastpåsar och häll marinaden över dem, förslut så. luftfritt som möjligt påsarna och ställ dem i en bytta i kylskåpet, vänd påsen några gånger, revbenen skall marineras över natten