Som förrätt eller som tillbehör till huvudrätt serverar jag varsin kokt rödbeta. Kokta i lättsaltat vatten till de är lagom al dente och serverade med en snabbt ihoprörd chevrékräm
Koktarödbetor med Crème fraiche. Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)
"Bra förrätt till grillpartyt, lätt att förbereda och mycket uppskattat. Under tiden förbereds rödbetorna genom att skära dem i fyra delar och förvara dem ifrån de andra råvarorna till en början då de färgar av sig rejält
I lördags gjorde jag en förrätt med koktarödbetor och trots att det var ren improvisation och jag var lite skeptisk till smakkombinationerna, så blev det jättegott
Skala rödbetor – När rödbetorna är färdigkokta. Rödbetor och getost en annan. Perfekt kombo för en lätt sommarlunch eller en liten förrätt och bland det godaste som finns
Ett gäng rödbetor (gärna små och späda om det finns)Chevreost (härlig getost om du inte känner till osten)Flytande honungPinjenötterEn god olivoljaInstruktionerSkölj betorna i kallt vatten
Jag serverade även rivna rödbetor som stekts i olivolja med körvel och mynta till. Vi åt pannkkorna till brunch men de funkar lika bra till förrätt eller middag