Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. 4 portioner800 g rimmadoxbringa (jag tog 1600 g)1 morot (2 st)1 lök (2 st)Ca 1 1/2 liter vatten (3 liter)6 vitpepparkorn (12 st)3 lagerblad (6 st)(Du kan lika gärna halvera mängden nedan)Krossade rotfrukter. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. 800 g rimmadoxbringa (jag tog 1600 g)
Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. 800 g rimmadoxbringa. 800 g rimmadoxbringa 1 st morot 1 st lök 1,5 l vatten 6 st vitpepparkorn 3 st lagerblad
rimmadoxbringa. Om man använder en tryckkokare, halvera koktiden. Lägg oxbringan i en gryta, täck med vatten och koka på svag värme under lock tillsammans med övriga ingredienser
Servera med de stuvade grönsakerna och kokt potatis. Helt ärligt så är det första gången nånsin som jag ens köpt rimmadoxbringa, har aldrig ens noterat att det finns förut
4 portioner480 g rimmadkoktoxbringa i bitar2 gula lökar60 g smör, brynt800 g fast potatis, skrubbad5 dl oxbuljong1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparFräs löken mjuk i det brynta smöret i en stor kastrull. 480 g rimmadkoktoxbringa i bitar
Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker. Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en stekgaffel kan känna att köttet är färdigkokt. 1½ kg rimmadoxbringa