Kokt rimmad fläsklägg med rotmos recept

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

2 kg rimmadfläsklägg, sågad i fyra bitar 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn 1 tsk timjan vatten 700 g kålrot. 1Rotmos
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

rimmat fläsklägg. Häll av vattnet och mosa med potatisstöt. Rotmos. Tillsätt smör och späd med kokspad från köttet till lagom konsistens
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans medrotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. Servera medrotmos
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Koktrimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

Skär köttet i grova bitar och servera på ett fat eller tallrik medrotmos eller ex. koka upp fläskläggmed vatten och skumma med en slev efter några minuter
Rotmos med fläsklägg

Rotmos med fläsklägg

Länk till recept på koktrimmadfläsklägg. Serveras medfläsklägg eller fläskkorv tillsammans med en stark god senap (min favorit just nu) och som dryck är ju en god ale perfekt eller ett smakrikt Alsacevin men vanligt kallt vatten från kranen som är bubblat och också mycket som dryck
Fläsklägg med rotmos.

Fläsklägg med rotmos.

Häromdagen prövade jag en gammal klassiker - fläskläggmedrotmos. Lite senap behövs till fläsklägg och rotmos, då smakar det fint
Ugnsgrillat fläsklägg

Ugnsgrillat fläsklägg

Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionella version som är kokt och äts medrotmos. Ser ibland ett program på teve med två engelska bröder som lagar mat, som fascinerar mig otroligt mycket för de lagar verkligen mat från grunden

Rotmos med fläsklägg

Rotmosmedfläsklägg – Mos av kålrot, morot, potatis med spad samt kokt rimmat fläsklägg. Skär bort svål och överflödigt fett från det koktafläsklägget
Veckans husman

Veckans husman

Servera sedan det supergoda rotmosetmed mör fläsklägg - här önskas det också kokt köttkorv till. Sedan tycker jag det känns bra att ungarna får lära sig att äta kokt mat - över lag så steker man nästan all mat

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggenmedrotmoset och senap. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker