Kokt rimmad fläsklägg med ben recept

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmedben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
Fläsklägg - kokt rimmad

Fläsklägg - kokt rimmad

Jag köper färdigrimmad och utan ben som ligger i ett nät. Koktrimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Den blir lite saltare än en kokt lägg, så om Du vill kan den få ligga i en bunke med kallt vatten över natten, innan den steks
Kokt fläsklägg

Kokt fläsklägg

koka upp fläskläggmed vatten och skumma med en slev efter några minuter. Häll av vattnet med köttskummet
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet och strö över finhackad persilja. Späd med spadet till lagom konsistens
Ugnsgrillat fläsklägg

Ugnsgrillat fläsklägg

Den enda form av fläsklägg jag har ätit är vår traditionella version som är kokt och äts med rotmos. Ser ibland ett program på teve med två engelska bröder som lagar mat, som fascinerar mig otroligt mycket för de lagar verkligen mat från grunden
Fläsklägg med ris

Fläsklägg med ris

Koka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av. Servera med finhackad persilja över
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Kokt salt fläsk var en bas i den medeltida kosthållningen och ärtor var ett festligare alternativ till den mer vardagliga kålen och rovorna
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Helgen har gått i sakta mak här i Mårtenssons kök, det har ju varit lite sjukstuga då fru M har haft feber och mest legat i soffan med stängda ögon

Kokt fläsklägg med morotsmos

Koka fläsklägget tills köttet lossnar från benet. Fläsklägget. Täck lägget med vatten och krydda med buljongen och pepparn
Anders krämiga fläsklägg

Anders krämiga fläsklägg

Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré1 stor gul lök2 morötter2 lagerblad1 tsk cayennepeppar3 msk paprikapulver(2 -3 msk kummin, hel)4 dl crème fraichePeppar2 vitlöksklyftor1 msk MaggiMaizena för redning6 dl kokt risKoka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av. Efter du skummat kan du tillsätta paprikapulvret, vitlöken, cayennepepparn (och kumminen) och låt puttra i ca 2 timmar tills köttet faller från benet. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Låt småputtra i ca 15 minuter och blanda ner det kokta riset det skall vara som en krämig blandning tänk risotto. Ca 1 kg rimmat fläsklägg