Kokt renkött recept recept

DREGGEL

DREGGEL

tjälknöl, en på ren & en på älg, kokt och sedan stekt potatis med goda kryddor, en vitlökssås (som inte syns på bilden) och en fräsch sallad
Tonakai-don (Renskav och ris i skål)

Tonakai-don (Renskav och ris i skål)

kokt ris. I Japan är “Gyudon” (nötkött i ris skål på japanska) en välkänd maträtt men här använde jag renkött i stället för nötkött, som jag tror att renkött smakar nästan nötkött och man kan lätt få tunna skivor renkött medan det är svårt att få tunna skivad nötkött

Dagens Recept: Köttbullsgryta

Riv den kokta potatisen. Malet älgkött och renkött är magrare än vanlig köttfärs. I övrigt som i vårt recept

Lappländsk ärtsoppa

Om du har tillgång till torkat renkött skär du det i små bitar och blötlägger tillsammans med ärtorna