Det är också gott att servera laxenmed en krämig potatissallad eller medkokt potatis och en kallsås, men så här på vintern tycker jag personligen att det passar bättre med varma tillbehör
Varmrökt lax, äggröra, smaksatt yoghurt, kokt rödbeta, algsallad och till det ett glas japanskt öl. Den varmrökta laxen och algsalladen köpte jag på City Gross i Karlshamn, som nu mera har en utmärkt fiskavdelning
Då det i dag är Sista April och vi "ska" hälsa våren välkommen med diverse alkoholhaltiga drycker och mat som förknippas med semester, sol, värme och ljus så tänkte jag bjuda på en trevlig potatissallad, som jag i mitt fall åt till lite rökt lax, och en snabb kardemummaglass
Servera genast medkokt potatis och sparris. Vi behöver bli mycket bättre på att äta fisk här hemma och är lite trötta på att äta lax och torsk varje vecka, även om det också är supergott
) Väl hemma fixade vi laxen snabbt i ugnen, kokte lite pasta och åt denna otroligt goda sås till. Tillsätt oljan under gång, lite i taget och kör till en krämigsås