Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept irepris här. Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Koktpotatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Servera med koktpotatis. Dillsås. Häll av vattnet och skölj köttet i kallt vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten så det knappt täcks
Häromdagen gjorde jag benbuljong på en oxsvans, långkokt på samma sätt som minkycklingbuljong. Ann är just nu högaktuell med sin nya bok Stora boken om barn och mat, skriventillsammans med Kajsa Lamm, en bok som bör ges i present till alla nyblivna föräldrar
Blanda såsen med kött och fänkål och servera med koktpotatisellerris. Lammidillsås är en lite gammaldags rätt som känns fräsch ochtrevlig på Butlers vis - med fänkål
Gör såsen och ha ner köttet och servera med koktpotatis. Gör en bechamelsås med lite grädde och spad av koket och ha iättika och socker så det blir söt/surt, tillsättdillen och smaka av med salt & peppar och red av med maizena för önskad konsistens