Ugnen sattes på 150 grader och griljeringen fick toppa den nykokta avsvalnade skinkan. Ja men då var det dags, dags för att inleda Sveriges och kanske världens mest traditionella tradition som antingen kan älskas, hatas eller bara glida obemärkt förbi, detta lite beroende på vad man är för en skön lirare
Låt julskinkan ligga i kallt vatten i en bunke i 2 timmar. Skinkan är färdigkokt vid 75 grader. Gör ett snitt genom halva löken, lägg timjan och lagerblad i snittet
Koktjulskinka. Ugnsbakad julskinka. Tillagning av julskinka. 1 st julskinka. Lägg skinkan med svålsidan upp på ett stort ark aluminiumfolie och svep om folien väl
Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök. 5 msk tärnad ättiksgurka, ett tärnat äpple och en tärnad kokt potatis med en finhackad gul lök