Lägg på lock och beräkna koktid från det vattnet kokat upp. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten samt lagerblad, kryddpepparkorn, lök och morot. Koktiden varierar mellan 45 och 60 min per kg skinka. 1 morot
Det kan vara kokt potatis, grönsaker, korvsnuttar, lite köttfärssås, kokt ris, eller som här det allra sista av julens skinka, som fick sällskap av grönsaker och en äggstanning
Koktjulskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden. Vår julskinka kommer från Görviksgrisen, jag köpte den tillsammans med lite andra godsaker till julbordet på Glada Lådan
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. Skala och skiva moroten, skala och skiva löken. Varvar sillbitar, morotsskivor, lökskivor, pepparrotsskivor med kryddor och delar av lagerbladet tills allt är i burken
Koktjulskinka, prinskorv och köttbullar smakar gott till. Morotslåda ur LCHF för seniorer…. Morotslåda är en rätt som funnits med på nästan alla julbord sen jag var barn
1 morot i skivor. Spola skinkan i rinnande kallt vatten och skär ett kryss i svålen. Lägg skinkan i en rymlig gryta och stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i skinkans mitt
Skinkan är kokt och sedan griljerad med bl. Lägg även i skalad, delad gul lök, någon morot, ett par lagerblad, några kryddpepparkorn och svartpepparkorn
Det brukar alltid bli julskinka, korvar, köttbullar och kokt potatis över, och förra julen hade vi även överbliven brysselkål i pytten, det blev också mycket gott