Kokt färsk lök med smör recept

Kokt torsk med pepparrot och skirat smör

Kokt torsk med pepparrot och skirat smör

4 torsk, bitar à 250 g 1 gul lök 1 morot 1 fänkål persilja, några stjälkar 2 lagerblad vitpepparkorn, några stycken 3-4 kryddpepparkorn 0,5 citron grovt salt färsk pepparrot, riven citron, klyftor dill, kvistar smör
Kokt hälleflundra med skirat smör

Kokt hälleflundra med skirat smör

Kokt hälleflundra4 bit hälleflundra (à 200 g) salt 1 dl vitt vin 5-6 vitpepparkorn 5-6 svartpepparkorn 3 lagerblad 1 gul lök 2-3 skiva citron 1 morot 3-4 kvist dill 1 fiskbuljongtärning. Till servering0,5 kg skalade räkor 3-4 ägg 1-2 bit färsk pepparrot 0,5 kg smör 16-24 potatisar king edward
Kokt kalv i citron & dillsås

Kokt kalv i citron & dillsås

Servera gärna med lite pressad potatis och garnera med lite färsk dill. Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Smält smöret, tillsätt mjölet och rör om. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
Kokt torsk med vit sås

Kokt torsk med vit sås

Koktiden varierar lite beroende på storlek på filéerna eller om det är färsk eller har varit fryst fisk
Kokt kalv i dillsås

Kokt kalv i dillsås

Lägg i hackad färsk dill. Ansa och skär ner morötter, lök samt palsternacka i sockerbitsstora bitar. Servera rykande varmt ur en skål medkokt potatis till
Färsk lax i ugn

Färsk lax i ugn

Kokt sparris potatis. Picklad lök. Smör (penslar på laxen). Färsk dill. Skirat smör. Smör (penslar på laxen). 200 gr 25-30 minuter Kokt sparris potatis
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Tillsätt salt, vitpepparkorn, persiljestjälkar och den skalade och delade löken i klyftor
Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor - Recept - Tasteline.com

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 600 gram fiskfilé(er) , vit fisk 1 krm salt , cirka, efter smak 1 krm svartpeppar , cirka, efter smak 0,5 st gul lök(ar) 0,25 st färsk timjan 0,5 msk olivolja 1 msk smör 3 dl vispgrädde 1 msk fiskfond , vid behov, välj glutenfri 1 tsk dijonsenap 1 krm salt , cirka, efter smak 1 krm vitpeppar , cirka, efter smak Tillbehör 700 gram potatis(ar) 0,5 påse gröna ärtor , ca 225 gram, frysta Köp receptet Näringsvärde Kcal