Ha i vitlök, curry, spiskummin, koriander, chili och ingefära. Ha i kokosmjölken och kikärtorna. 1 ½ - 2 tsk finriven färsk ingefära. 400 ml kokosmjölk (1 normalstor burk). 200 - 250 g kokta kikärtor. 400 ml kokosmjölk (1 normalstor burk)
Jag hade även i kikärtor i soppan, som gjorde den ännu krämigare när jag mixade ihop allt med min stavmixer (alltså stavmixern - vad hade jag gjort utan den
Tillsätt ris, salt och ingefära. Ett tips är för övrigt att inte bränna kokosmjölken när man kokar upp den för att koka ris i, det blir ett tråkigt avbrott i matlagningen för att köpa ny då
Bryn löken, ingefäran och vitlöken tillsammans med kryddorna. Indisk curry med kikärter1-2 burkar kikärter4-5 klyvna skalade potatisar2-3 morötter1 burk hela tomater (eller kross)1 liten burk kokosgrädde (även kokosmjölk går)1 hackad lök3-4 vitlöksklyftor1 bit riven ingefära (ca 2 cm)1 msk kanel1 msk kardemumma1 msk gurkmeja2 msk currychili enligt smak1 ½ msk socker1½ msk sojasalt(vatten)(koriander)Ta fram en kastrull och häll i lite olja. 1 bit riven ingefära (ca 2 cm)