Koke torsk salt recept

Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Smaksätt med salt och peppar. Kokt torsk. Salta och lägg ner dem i buljongen. 2 krm salt. 600 g torskfilé. 0,5 tsk salt
Ugnsbakad torsk med äggsås

Ugnsbakad torsk med äggsås

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk rakt igenom. Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret
Torsk i paket

Torsk i paket

Lägg torsken på potatisen och tomatskivorna på torsken. Toppa med citronskivorna och smörklickar på torsken
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad
Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

Torsk med pesto och ugnsrostade grönsaker

Salta och peppra torsken. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och arbeta in olivolja, salt och peppar. Lägg torsken i ugnsformen och täck över med grönsakerna
Torsk provencale

Torsk provencale

800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Smörstekt torsk med krämig och rå broccoli

Smörstekt torsk med krämig och rå broccoli

Koka buketterna i riktigt med saltat vatten. Glöm inte att matsortera skal från vitlök, lök och basilika för en mer hållbar matlagning, och njut av din smörstekta torsk
Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

600 g torskfilé 2 msk olivolja flingsalt 2-4 msk smör 2 dl grekisk yoghurt 1 tsk ättiksprit 12 % 2 msk flytande honung 0,5 tsk salt 1 knippe dill 0,5 knippe gräslök 2 tsk dijonsenap 600 g färskpotatis 100 g rädisa (gärna med blasten kvar)
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar. Beurre blanc1 dl torrt vitt vin 1,5 msk vitvinsvinäger 2 schalottenlökar, finhackade 250-300 g smör, rumstempererat 1 knippe gräslök, finskuren citronsaft, färskpressad salt
Pankopanerad torsk med remouladsås

Pankopanerad torsk med remouladsås

600 g torskfilé 1 dl vetemjöl 2 ägg, uppvispade 3 dl pankoströbröd salt smör, till stekning. Remouladsås0,5 dl majonnäs 2 dl crème fraîche 1,5-2 dl gräddfil 0,75 dl bostongurka 0,5 tsk curry 0,5-1 msk dill, hackad salt svartpeppar, nymalen
Stekt torsk med curryremoulade

Stekt torsk med curryremoulade

Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra
Ugnsbakad torsk med citronsås

Ugnsbakad torsk med citronsås

Skär moroten i grova bitar och koka den al dente i saltat vatten. Torsk. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Då måste man vara noga med att inte ha för mycket vatten i koket. Smaka av med salt och peppar och ev fiskbuljong
Kokt torsk med pepparrot och skirat smör

Kokt torsk med pepparrot och skirat smör

Lägg i en långpanna och strö över rikligt med grovt salt. grovt salt. 4 st torsk, bitar à 250 g. 4 st torsk, bitar à 250 g 1 st lök, gul 1 st morot 1 st fänkål persilja, några stjälkar 2 st lagerblad vitpepparkorn, några stycken 3-4 st kryddpepparkorn 0,5 st citron grovt salt pepparrot, riven citronklyftor dill, kvistar smör
Torsk med dillsås

Torsk med dillsås

Smaka av med citron, dill, salt och peppar. 800 g torskrygg eller torskfilé. 800 g torskrygg eller torskfilé (kokt, kall, riven potatis) en klick smör