Koka torskfile recept

Gratinerad torskfilé med broccoli

Gratinerad torskfilé med broccoli

Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sjud, inte koka, såsen under vispning till dess att den tjocknat
Torskfilé gryta

Torskfilé gryta

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i kastrullen och koka dem tills de är mjuka. Krydda efter smak med örtkrydda, salt och peppar och koka upp
Krämig torskfilé i ugn

Krämig torskfilé i ugn

Koka upp crème fraiche tillsammans med buljongtärning och vatten i en kastrull. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten
Torskfilé, blomkål och smörsås

Torskfilé, blomkål och smörsås

Värm det recucerade vinet på medelvärme (får inte börja koka), klicka i smöret samtidigt som du mixar med en mixerstav tills allt smör har smält
Panerad torskfilé med kall sås

Panerad torskfilé med kall sås

Under tiden kokar du potatisen och eventuellt några grönsaker, (ärtor). Vardagsmat och här i form av torskfilé
Örtbakad torskfilé i ugn

Örtbakad torskfilé i ugn

Skala och koka potatis och rotsaker. Allt i en form. Ingredienser till 2 portioner. 350 g torskfilé. 2 tsk hackad basilika (fryst fungerar bra)
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Ostpanerad torskfilé med basilikasås

Ostpanerad torskfilé med basilikasås

Koka ihop buljongen till såsen med grädden och citronsaften till ca 3 dl återstår. Jag är fortfarande sjuk och det är verkligen inte roligt
Torskfilé med bacon

Torskfilé med bacon

Koka upp till första bubblan och ta sen från värmen. Koka ärtor och morotsslantar mjuka i vatten ett par minuter
Torskfilé med grönkål

Torskfilé med grönkål

Här har jag kokat grönkålen i gräddmjölk och låtit den ge torsken smak. Häll över gräddmjölken och låt kålen koka på låg värme