Förbered och kokapotatis om du vill ha det till. Koka en räkfond av skalen. pilla skalen av räkorna och lägg räkorna övertäckta på en tallrik i kylen till senare
Börja med att dela upp blomkålen i mindre bitar och koka den, medan denna kokar kan du skölja av sockerärtorna och lägg dem i durkslag, krydda med salt och lägg sedan durkslaget i kastrullen och lägg på locket
När allt är mer eller mindre klart för att äta lägger du ner några skivor citron och ett lagerblad i kastrullen och låter fisken snabbt koka upp i lagen
Koka upp vatten, socker, salt och ättika i en gryta. Torsken rimmar jag alltid med salt en timme före jag kokar den, då behåller den sin spänst och blir mer smakrik
Samtidigt kokar du den rensade grönkålen i saltat vatten så att den blir helt mjuk. Kokapotatis i bitar och fint skuren purjolök i en kastrull med saltat vatten eller grönsaksbuljong
Koka upp vatten i en annan kastrull, skölj och skär av änderna på sparrisen. Närvattnetkokar, sänk värmen och lägg i potatisen tillsammans med dillen i kastrullen
låt allt puttra ihop utan att det kokar. efter att ja kokat en god fond vill man ju såklart testa den, så det blev en slät skaldjurssoppa med en bit stekt torsk
Efter att ha rensat all fisk blev det ju en hel del ben, huvud och fenor kvar, och man är inte en riktig kock om man inte tar till vara på det och kokar fond