Koka tomma glasburkar och fyll med tomaterna och lag. Koka ättika och socker till lag. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl
Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull
Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull
de små tomaterna ska koka kortare tid, så dem hade jag i en sil. Koka upp. Idag har jag plockat även de gröna, för nu tror jag inte att fler kommer att mogna
Lägg i tomaterna var storlek för sig och koka dem sakta tills de är mjuka men fortfarande hela. Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka några minuter
Fyll eventuellt på med mer vatten om det kokar bort. syltadegrönatomater. Ställ in i ugnen och åt koka i ca 30 minuter. Späd med skyn, koka upp, sänk värmen och låt såsen sjuda 5 minuter
Men eftersom det är lite krångligt - man måste ta upp dom ur lagen dagen efter och koka om den - så räknade smartarslet (det vill säja jag) ut, att jag kunde göra typ marmelad eller sylt istället
Koka ihop, krydda, smaka, klicka i smör, smaka, hälla i grädde, krydda mer, smaka. Serverade med grönsaker i smör och pressad vitlök, en gudomlig sås och lite chutney gjord på syltadegrönatomater
Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull