Koka sylt med stevia recept

LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

• Tillsätt ett par kvistar färsk timjan eller rosmarin när du kokar äpplemos eller äpplesylt. Sila av fruktköttet och låt koka upp igen med det grovrivna skalet och stevia, lägg ner gelatin och låt det smälta
FRUKOSTVÅFFLOR - utan socker, vetemjöl eller mjölk

FRUKOSTVÅFFLOR - utan socker, vetemjöl eller mjölk

Värm vattnet i en kastrull och lägg i hallonen som får koka tills de blir mjuka och faller sönder. Frukostvåffla på skrädmjöl med kokosgrädde och chia-/hallonsyltVåfflor brukar inte normalt sammankopplas med hälsosam mat, men det här är ett riktigt bra alternativt som både uppskattas av kroppen och av smaklökarna
Veganskt kikärtssmör med carob och flingsalt

Veganskt kikärtssmör med carob och flingsalt

Jordnötssmör, Nutella, sylt och marmelad - släng er i väggen för kikärtssmör är här för att stanna. Jag smaksatte mitt kikärtssmör med mesquite carob- pulver och gav den ett lyft med lite flingsalt
Superbär

Superbär

När du plockat dina bär kan du välja att kokasylt, äta naturligt eller varför inte göra en nyttig bärpaj
Äppelmos – osötad

Äppelmos – osötad

någon smaksättning så som kanelstång och låt det koka upp. Att tillsätta socker till vanligt äppelmos eller sylt är egentligen en effektiv bevaringsmetod
Raw jordgubbsylt

Raw jordgubbsylt

Istället för att koka bort fina näringsämnen kan man ju låta dem bevaras. Det har gjorts mängder medsylt, smoothies och en raw jordgubbscheesecake
Blåbärspaj med smak av citron

Blåbärspaj med smak av citron

Blanda i en kastrull och låt koka ihop till drygt hälften. Fördela sylten i de förgräddade formarna och servera med en klick smetana smaksatt med lite vaniljpulver
Beroendeframkallade god raw glass !

Beroendeframkallade god raw glass !

Vad jag förstått är det utländska frysta hallon som kan vara smittade som man skall koka först. Kör i mixer och pressa genom en nötmjölkspåse ( går bra med en bomullspåse man gör saft och sylt i)

Dagens proteinpannkakor – Drottningpannkakor.

Blanda allt tills sylten i en liten kastrull och koka försiktigt under tiden du steker pannkakorna, häll då & då av lite vatten för tjockare konsistens

Gelé på vinbär och krusbär

Om sylten/gelénkokar upp innan sockret helt är upplöst kan den kristallisera under lagringen. Koka bären, vatten och ev citronsaft i en gryta  tills bären de spricker och  saftar sig
Lowcarb Marmelader

Lowcarb Marmelader

• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokarrabarbersylt eller rabarbermarmelad. Sila av fruktköttet & låt koka upp igen med det grovrivna skalet & stevia, lägg ner gelatin & låt det smälta

Marsipantårta LCHF

Blanda allt utom gelantibladen i en kastrull och låt sjuda, det ska inte koka. Bred med fördel på lite önos lågkalori sylt eller mixade bär på den undre botten
Marianns Keso á la Malta

Marianns Keso á la Malta

Sila av den marinerade keson väl och vispa grädden ganska hårt, och blanda ner den marinerade keson i grädden och servera den sedan traditionellt med skalade apelsinklyftor
Sockerfri jordgubbskompott

Sockerfri jordgubbskompott

Så jag kokade mig själv sockerfri jordgubbskompott och mumsade i mig, och mer finns kvar också som jag tänkte använda som sylt någon dag
Söndag

Söndag

Tina frysta jordgubbar, koka upp i en panna och söta ev medStevia eller Sukrin beroende på hur sött du vill ha det

Koka egen saft

 Jag fryser in mycket men lite saft, sylt eller marmelad vill jag gärna kokamed en gång. Om man inte vill safta och syltamed en gång så tycker jag att  det enklaste sättet att bevara sommarskörden är att frysa in den

Bär sylt

Så därför kokar jag egen sylt. Häll lite vatten i botten, koka tills hallonen kokatsönde. Mixa med en staver mixer till en slät kräm