Koka sylt frysta bär plommon recept

Att göra saft

Undantaget är om man ångkokar och tänker använda massan till sylt. Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Blåbärssylt med kanel

Blåbärssylt med kanel

Mycket av blåbären fryste jag in till kommande blåbärspajer och smoothies=) Jag kokade också blåbärssylt med kanel i
sylt/marmelad

sylt/marmelad

Därefter fick de små puttra tills rabarberna och jordgubbarna kokat sönder och fått bra konsistens. Så har du någon påse med frystabär eller frukter som du inte vet vad du ska göra med rekomenderar jag verkligen att pröva egen gjord sylt

Marmelad & sylt på björnbär

Resten av året tycker jag även att de frysta är väldigt bra. Frossade i plommon, äpplen och… svartingar som barnen kallar dem, alltså björnbär
Plommonsylt med kanel & kardemumma

Plommonsylt med kanel & kardemumma

Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Tillsätt sockret och låt syltenkoka i ytterligare tio minuter