Koka svartvinbärssaft recept

Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Lägg dom i en stor kastrull tillsammans med vattnet och låt koka upp. Häll tillbaka saften i en kastrull och tillsätt sockret, koka upp
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Koka upp saften och rör ner sockret. 1 liter 2 l svarta vinbär6 dl vatten6 dl strösocker, (per liter avrunnen saft)Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i bär och koka ca 10 min
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Koka upp och rör om tills sockret smält, koka några minuter, ställ åt sidan och låt svalna lite, häll sedan upp på väl rengjorda flaskor
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Mät upp bär och vatten i en rymlig kastrull och koka upp. Men barnen fick vara med och bestämma och då ville de ha svartvinbärssaft ”som en får på blodcentralen”
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Koka bären under lock i en halvtimme tillsammans med vatten och citronsaften. Koka saften med 800 g strösocker per liter
Portergryta

Portergryta

Koka upp porter, saft, soja och kryddor. ca 1 dl svartvinbärssaft. Låt koka minst 1 timme. Koka ca 30 min till tills allt är mjukt
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Låt allt koka i ca 1 ½ tim. Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 dl svartvinbärssaft
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg
Porterstek!

Porterstek!

Låt det koka upp. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Kyckling med ädelost!

Kyckling med ädelost!

Låt koka under lock i ca 10 minuter. 1 msk svartvinbärssaft. Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja
Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. 1 dl svartvinbärssaft (oblandad)