Koka potatis om du vill ha det till. Häll på 0,4 liter vatten och koka i fem minuter. Gratinera spättafileerna i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg och är genomstekta
Börja koka potatisen som tar ca 35 - 45 minuter. Lägg tomat, rödlök, chili och basilika i en skål, salta och vänd i creme fraichen smaka av och låt vila tills det är dags att servera
Koka rotfrukterna i vatten och tillsätt anis, salt, oregano, koriander, vinäger, färnkol och peppar. Gör små rullar av spättafilén krydda med salt och peppar
Detta är en fiskgratäng av typen hyfsat lättlagad, det du ska tänka på är att inte ha såsgrytan på plattan när du rör ner ägg- och gräddblandningen, och att du rör hela tiden, annars kan det hända att gulorna börjar kokas och stelnar till små äggklumpar
Vispa och låt såsen koka ett par minuter. Koka egen fond på räkskalen, dela fiskfiléerna och ställa dem på högkant, göra potatismos med äggula och spritsa ut det runt fisken…
Servera gärna tillsammans med en god sallad eller kokad blomkål. En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen