Koka saft på röda vinbär recept

Saft på vinbär, körsbär och rabarber

Saft på vinbär, körsbär och rabarber

Så vi kokadesaft förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Jag är inte speciellt förtjust i att äta rödavinbär som de är men jag tycker att de är goda att använda till saft, sylt och gelé
Saft av vinbär

Saft av vinbär

I förrgår var det lite mulet (i flera timmar faktiskt) så då passade jag att koka lite saft. Ha i socker och låt allt koka upp
Röd vinbärsdricka

Röd vinbärsdricka

Lägg dem i ett stor kastrull och häll pådetkokande vattnet och vinsyran. Tillsätt då natrium bensoat enl ang påsen utrört i lite av saften
Röd vinbärssaft med vanilj – recept

Röd vinbärssaft med vanilj – recept

Tillsätt sockret och låt saftenkoka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Fyll ända upp och sätt lock eller kork och låt saften kallna
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

Lägg bären i en gryta och häll vattnet. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna. Sätt kork
Röd Vinbärsgelé

Röd Vinbärsgelé

Så det blev att koka gelé. Sila av med hjälp av en saftsil. Häll upp rena varma glasburkar. Hade massor av rödavinbär som jag gjorde gelé av
Röda vinbärskräm

Röda vinbärskräm

Koka upp vinbär, vatten och socker. Låt saften droppa genom durkslaget i några minuter, tryck inte bären om du vill ha en ren och klar kräm
Måltidsdryck på Vinbärsblad & Citon

Måltidsdryck på Vinbärsblad & Citon

Behöver inte kokas, bara att hälla hett vatten över och sen låta. Vill man absolut inte ha några spår av vinbärsprickar får du låta saften rinna igenom ett kaffefilter eller silduk
Röda vinbärscurd

Röda vinbärscurd

Koka upp bären (orenaste men sköljda) tillsammans med citronsaften och några matskedar vatten. Idag fick jag lite dåligt samvete av att se de fina vinbärsklasarna hänga där busken, och beslutade mig för att koka lite rödavinbärscurd
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

Häll tillbaka den silade saften i en ren kastrull och koka upp tillsammans med sockret under omrörning
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

Ta bort eventuellt skum som bildas ytan. När saften kallnat häller du den i flaskor. 4 Liter rödavinbär (mosade). 750 g socker (per liter saft). Tillsätt 750 g socker till varje liter saft, och låt åter stå i 12 timmar. Efter de 12 timmarna ska du koka upp saften. 4 Liter rödavinbär (mosade)