Koka saft på frysta bär recept

Koka egen saft

Koka egen saft

Saft kan du koka alla typer av bär och frukter och det går även bra att kombinera olika smaker för variationens skull
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Låt detta småputtra till nästan all grädden kokat in. Lägg i en skål och i med rivet skal och saften från limen
Tips på efterrrätter till nyårs

Tips på efterrrätter till nyårs

Koka upp grädden svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden
Saft av vinbär

Saft av vinbär

I förrgår var det lite mulet (i flera timmar faktiskt) så då passade jag att koka lite saft. Ha i socker och låt allt koka upp
Koka körsbärssaft!

Koka körsbärssaft!

Häll vattnet och låt koka upp. ) KörsbärssaftReceptet fann jag ICA. Häll upp saften väl rengjorda, varma flaskor
Koka lingondricka!

Koka lingondricka!

Häll upp den varma saften väl rengjorda och steriliserade flaskor. Häll av saften i en saftsil, silduk eller sil
Tjejfest på en torsdag!

Tjejfest på en torsdag!

Koka upp grädde, socker och vanilj. Tillsätt olivolja, citronsaft, havssalt och svartpeppar. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen och stjärnanis
Måltidsdryck på Vinbärsblad & Citon

Måltidsdryck på Vinbärsblad & Citon

Behöver inte kokas, bara att hälla hett vatten över och sen låta. Vill man absolut inte ha några spår av vinbärsprickar får du låta saften rinna igenom ett kaffefilter eller silduk
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

Koka dessa tills de är helt mjuka, alternativt kör dem i en ångugn. Vänd ner sockret i de frysta lingonen och låt stå en timme, tills bären tinat och sockret smält

Hamstern på G

den är inte kokad. Jag har fyllt frysen till vinteterns alla smoothies och gjort vinbärssaft. Jag gillar kallrörd saft d

Att göra saft

Mamma använde de sista, träiga, rabarberna sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Mandelpaj med limecurd och färska bär

Mandelpaj med limecurd och färska bär

Vispa samman ägg, sötning, skal och saft från lime i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka

Mazarintårta med fläderkräm och bär

Koka upp vispgrädden och tag av från plattan. Godast är den ljummen för då kommer smakerna fram och kakan blir saftigare