Koka saft med syltsocker recept

Saft av hallon och rödvinbär

Saft av hallon och rödvinbär

Av sommarens sista rödvinbär och köpehallon kokade jag ihop en smaskig saft. BonussyltAv bärmoset som blev kvar i silduken passade jag på att koka sylt (efter inspiration härifrån)
Saft och sylt

Saft och sylt

Saften smakade jag av med socker tills den fick den syrligheten jag vill ha, kokade upp och hällde upp i rena och atamonsköljda flaskor
Saft & bästa tårtbotten

Saft & bästa tårtbotten

Varje vecka jobbar vi med inspiration kopplat till några kampanjevaror. Förra veckan var det saft, varpå vi visade upp lite olika sätt att använda den
Jordgubbstårta & saft

Jordgubbstårta & saft

Det är från en kampanj vi gjorde medsaft då vi visade upp lite olika användningssätt. Vi dubblerade den så att den fick höjd, fyllde den med massa gott och finjusterade med spateln runt om
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Koka upp saftenmed sockret. Sila bort frukt och bär i en saftsil. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
Äppelmos

Äppelmos

Koka upp och låt småputtra tills att äpplena är mjuka. Rör ner syltsocker och citronsaft från en halv citron i moset
Rosenkvittenmarmelad

Rosenkvittenmarmelad

Det blir vårt bidrag och så klart skickar jag med ett gott bröd till. Ev kan du behöva fylla på med mer vatten
Fläderbärsgele

Fläderbärsgele

Sila genom silduk, tills all saften runnit ut. Koka bär och äpplen under lock i ca 20 minuter. Blanda saften och sockret och låt koka ca 5 minuter. 1 dl syltsocker till varje dl avrunnen saft
Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Jordgubbssaft och jordgubbssylt

Koka upp vattnet och häll över. Lägg jordgubbarna i en stor bunke och mosa de med en potatisstöt. Vill man ha lite fastare sylt kan man ta syltsocker eller kanske hälften av varje, det beror lite på hur mycket vätska som finns var bland bären
Marmelad på gröna tomater

Marmelad på gröna tomater

Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Tack kära grannar, för att ni delar med er av det goda
Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

Riv skalen och pressa ur saften. 8 dl syltsocker. Koka morötterna, ingefäran och skalen mjuka i saften och vattnet ca 5 minuter. Tillsätt socker och stjärnanis och låt koka ca 45 minuter över svag värme tills konsistensen blivit "marmeladig". 8 dl syltsocker
Tomatmarmelad med vanilj och lime

Tomatmarmelad med vanilj och lime

Om marmeladen flyter ihop direkt när man dra en sked igenom, behöver den koka lite till. Pressa i limesaften i slutet av koktiden
Aroniamarmelad

Aroniamarmelad

Det är inte gott att äta som det är och få verkar göra något av dem, men om man kokar den här ljuvliga Aronia-marmeladen på dem så blir de fantastiska
Apelsin & morotsmarmelad

Apelsin & morotsmarmelad

Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj

Aronia marmelad

Häll upp marmeladen varm, på rena kokade burkar och förslut locken väl. Saft från ½ citron. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret
Fläderbärsmarmelad

Fläderbärsmarmelad

Med det sagt och ännu en myt avlivad vill jag påminna dig om att enbart plocka från fläderbuskar som du är helt säker på är den typ av fläder som vi kokarflädersaft
Björnbärssylt med mynta och lime

Björnbärssylt med mynta och lime

Pressa saften ur limen. Hacka bladen från kvistarna med mynta. Rör i myntablad och limesaft. Tillsätt syltsocker och koka i 2 minuter. 1 kg syltsocker