Koka rotselleri recept

Ugnsbakad rotselleri

Ugnsbakad rotselleri

Koka upp vatten & lök i en kastrull. Skär bort kanterna på rotsellerin, dela och lägg i en ugnsfast form
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Kokarotselleribitarna mjuka i vatten. Låt koka upp. Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Koka svansen på oxen

Koka svansen på oxen

Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Rotselleri och svampar i soppa

Rotselleri och svampar i soppa

Skär rotsellerin i centimeterstora kuber, spara kantbitarna. svetta lök, vitlök och rotselleri på medelgod värme under lock
Långbakad rotselleri

Långbakad rotselleri

Koka upp vatten och grönsaksfond. Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar
Bakad rotselleri

Bakad rotselleri

Koka äggen (och vi gjorde såhär för att få perfekt krämig gula. En av rätterna vi åt i torsdags var den här löjligt goda, långbakade rotsellerin som vi serverade med hasselnötter, parmesan, citronmajonnäs och löskokt ägg
Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia - Recept | Arla

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia - Recept | Arla

Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Bryt isär savoykålen blad för blad och koka de ljusa bladen i saltat vatten ca 2 min. Smält resten av smöret i en stekpanna, häll på vasslen från gräddfilen och låt koka ihop ca 2 min. Skär rotsellerin i 4 klyftor, lägg på ett stort uppläggningsfat. 1 rotselleri, ca 1,3 kg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 rotselleri, ca 1,3 kg 3 dl Arla® gräddfil ½ huvuden savoykål, ca 200 g 150 g delikatesspotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g brysselkål 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ostkräm
Grillad rotselleri med tahinidressing och tomat- och linssallad

Grillad rotselleri med tahinidressing och tomat- och linssallad

1 hel rotselleri, cirka kg. 1grillad majsSkölj och borsta rotsellerin i kallt vatten. Skär 4-6 skivor, tvärs över rotsellerin, cirka 1½ centimeter tjocka. Koka dem i lättsaltat vatten, 5 minuter och låt dem rinna av i durkslag
Bakad rotselleri med majskycklingbröst

Bakad rotselleri med majskycklingbröst

Koka haricots verts. Baka rotsellerin. Skär den bakade rotsellerin i jämna skivor. 1 Bakad rotselleri se recept nedan eller i kolumnen till vänster. Garnera tallriken med sallad, lägg en skiva rotselleri på mitten och ovanpå 3 skivor majskycklingbröst. 1 Bakad rotselleri se recept nedan eller i kolumnen till vänster
Helbakad rotselleri

Helbakad rotselleri

Får du sedan någon rotselleri över, så passar den perfekt att koka med i grytor, soppor eller varför inte i en god köttfärslimpa och inte att förglömma, bara kall som den är i en god och matig sallad