Koka ris på indiskt vis recept

Stekt ris på indiskt vis

Stekt ris på indiskt vis

Alternativt så kokar jag lite extra ris just för att göra denna rätt dagen efter. Har ni kokt ris över som ni inte vet vad ni ska göra av
Smaksatt ris på indiskt vis

Smaksatt ris på indiskt vis

Kokariset i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Kokosris. Kokariset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna
Falukorvsgryta på indiskt vis

Falukorvsgryta på indiskt vis

Ris. Falukorv var länge sedan jag lagade, så idag tog jag och använde falukorv i en gryta, smaksatt indisktvis med vitlök, ingefära och curry
Matar pulao- Indiskt ris med ärtor

Matar pulao- Indiskt ris med ärtor

Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills riset är helt klart. Riset kan tillagas olika vis och med mer kryddor än vad jag har angett i receptet
Provsmakning av Welshlamb på Restaurangakademien

Provsmakning av Welshlamb på Restaurangakademien

Koka upp. Indisk lammcurry med ett kryddigt ris med mandel och russin. I onsdags fick vi smaka lamm gjort grekiskt, etiopiskt, mongoliskt och indisktvis hos Restaurangakademien
Kryddig korvgryta

Kryddig korvgryta

Ris. Nu senast t ex provade vi korv kryddad indisktvis. Det kan jag nog påstå att vi gör, iaf en dag i veckan brukar det bli då det serveras korv av något slag
Hajo curiba

Hajo curiba

Koka upp ris enligt beskrivning paketet. När riset är kokat och klart och inget vatten är kvar häll i oljan tillsammans med curry, gurkmeja, socker och salt och fräs riset i det så att det blir som lite friterat

Quorn på indiskt vis

Servera med ris eller pasta och en blandad sallad med sju till åtta oliver per person. Gott till är också indiskt bröd, så kallad popadam, som man kan hitta i välsorterade butiker eller i butiker med indiska eller pakistanska livsmedel
Kål på indiskt vis

Kål på indiskt vis

Lägg i ärterna och koka medett par minuter. Den som villkrydda extra strör garam masala, finns i de flesta välsorteradehyllor, vid serveringen
Hetta upp ruskiga höstdagar.

Hetta upp ruskiga höstdagar.

Servera gärna med ris. I dag blir det indiskt här i köket och det med hjälp av en kycklinggryta som går snabbt och lätt att få bordet

Smaksatt ris på indiskt vis

Kokariset i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.  Kokosris. Kokariset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna

Gös på indiskt vis

Kokariset enligt förpackningens anvisningar. Lägg upp ris och fisk fyra tallrikar och servera genast

Grönsaker på indiskt vis

Låt koka upp under omrörning. Servera grytan med en klick yoghurt och nykokt ris. Skira matfettet svag värme, mjölkfasen sjunker då till botten

Champinjoner på indiskt vis

Späd med tomatkross och låt såsen koka in tills den får grötkonsistens. Servera som huvudrätt med ris till, eller som tillbehör till stekt fisk

Indisk mangokyckling

Rör ner kokosmjölken och koka upp. Strö över koriander och servera med ris. Tärna mangon genom att först skära av de två kinderna vardera sidan av kärnan