Skölj riset i durkslag och låt det rinna av väl. Lyft sedan på locket och fluffa upp riset med hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Kokariset. Blanda slutligen alltsammans med riset. Servera riset som ensamrätt med bröd och sallad eller som tillbehör till en köttgryta, fisk eller kyckling
Kokariset enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna. Någon önskade sig lite mer asiatisk mat på bloggen, så här kommer ett lättlagat och gott recept på stekt ris med kyckling - även kallat ”asiatisk pytt-i-panna”
Nu till test nummer två i jakten på att smaksätta ris. Kokosen gör riset lite sött – och det är ju inte helt främmande i irakiska hem som smaksätter ris med dadelsås, russin och stekt lök som också är lite sött
Kokariset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. 1 broccolihuvud (á 250g). 15 cm purjolök eller 1 röd lök. 125g frysta sojabönor (1/2 ask). 1 dl rapsolja eller chiliolja. 13 dljasminris. Stek morötter och broccoli i olja till de mjuknat – cirka 5 minuter