Jag är uppvuxen med riskokare. När jag kokatris på spisen så har jag mer eller mindrevatten. Här kommer ett tipstill er som har svårt att kokaris på spisen eller får till den perfekta konsistensen
Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokaslite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål isushibiten när man skär upp den ibitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaosti stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skivai (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
Du kan självklart också använda riskokare, det ger oftast ett ännu bättre resultat. Ha iriset, vattnet och saltet i en gryta och låt koka upp under lätt omrörning
Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och koka upp. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet. 500 g kycklingfilé. 1200 g kryddig korv, till exempel chorizo . 11 röd paprika . 12 dl vatten . 11 dl svarta oliver . 11 dl cornichoner . 12 dl risKokarisetenligtanvisning. 1Skär kycklingfiléni tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. 1Skiva korven, skär löken i klyftor och strimlapaprikan. 1Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. 1Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter
riskokare, bambu-fläkt tillriset, fyrkantig japansk omelettpanna). Den populära tigerräkan ska träs upp på bambupinnar och kokasi en lag av bland annat saké, risvinäger, vatten och salt
Fast dels har jag nog alltid fuskat och dels skall en riskokare vara bra vilketviinte har. Låt det koka upp med lock och sänk sedan värmen till låg och låt stå
Skala och koka rödbetorna tills de är mjuka (eller kör på förkokta som vi gjorde). Nej, det är inte en felstavning av pokè ball, utan en sedan i somras ”trendig” Hawaiianskrisrätt
Jag använder alltid en helt strålande bra riskokare. Sedan jag upptäckte denna välsignelse för några år sedan har jag intekokatris på spisen en enda gång
Idag blev det svamprisottotilllillans lunch. Finhacka lök och svamp. Till en början var hon liteskeptisk men när hon fick äta själv var hon mycket nöjd och kämpade på för att peta in så många riskorn som möjligti munnen