Koka revben jul recept

Goda revben.

Goda revben.

För att kokarevbenen. Koka upp vattnet med salt och socker och låt det sedan svalna. Revbenen här nedanför är inte från vår tillagning, det är Affes kära mor Siri som fixade till dom förra julen och dom var goda också minsann
Julmustglaserade revben

Julmustglaserade revben

Sila spadet för att få bort ingefäran och vitlöken och koka ihop spadet tills det börjar bli simmigt
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

För att få revbenen riktigt möra och fina kokade jag dom innan och lät dom svalna i spadet. Håll koll på glöggen och vispa med jämna mellanrum, det har en tendens till att vilja koka över om man har för hög värme
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

Koka upp och skumma med en slev. Skär upp revbenen i grova bitar ex. Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden
Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Vinmarinerade Vildsvinsrevben

Blir absolut godast att koka länge och sen glaza dem med en god glaze. Det var för ett par veckor sedan när jag pratade med mamma om att vi skulle äta Vildsvinsrevben till jul som detta receptet dök upp hos Mårtensson
Revbensspjäll så mjälla...

Revbensspjäll så mjälla...

Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Jag brukar inte lyckas med revben alls men nu hade jag fått tag på ett recept jag ville ge ett försök
Krämig grönkålssallad

Krämig grönkålssallad

I söndags svängde Håkan sina lurviga ute i köket och gav sig på att testa ett nytt recept för revbenen som ska serverar till jul hemma hos svägerskan, bäst att vara på säkra sidan och testa i hemmaköket innan man bjuder på andra
Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
Glaserade revbensspjäll

Glaserade revbensspjäll

Sätt grytan på spisen och koka upp. Receptet kommer från boken "Jul med Ernst" och det är asså allas vår alle (säger man så ens) Ernst som har hittat på receptet
Officiellt invigd

Officiellt invigd

Koka upp revbenen tillsammans med morot, lök, fond, salt, lagerblad och pepparkorn. Fikonglaserade revben, rostade rotfrukter, sås och en sallad på brysselkål, rödkål, äpple, solroskärnor och stekt halloumi
Lime och chilisill

Lime och chilisill

Revbenen är kokade, två olika sorters sill är inlagda och skinkan står i ugnen. Koka ihop lagen och låt kallna