Om den blev för lös, tillsätt mer mjöl och om den blev osalt, tillsätt mer salt. Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Potatisbullar lagas ofta med överblivet potatismos, men jag tycker att det kan vara svårt att få rätt konsistens på bullarna om man använder slätt mos, så jag föredrar att göra mina potatisbullar på kokt potatis istället (jag vill nämligen ha lite potatisbitar i mina bullar)
Häll på vatten och fond och låt det koka ihop några min. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt och lägg i kålen med rotänden uppåt. Blanda ris med färs, ägg, mjölk, salt och vitpeppar till en lagomlös färs
Servera antingen som den är eller med kokt potatis och en fräsch grönsallad. Känns grytan för lös så red av med lite maizena, är den för tjock så späd med mjölk eller vatten
Väldigt behändigt att laga faktiskt – låt er inte skrämmas av att de ska kokas innan stekning, det är gjort på max tio minuter och stekningen går ju istället ännu snabbare sedan jämfört med köttbullar
Tillsätt sockret och låt koka ihop ytterligare en stund, kanske fem minuter, tills det blir simmigt. Jag stod väl inte pall för all blötsnö och alla kalla vindar häromdagen, när värsta ovädret i mannaminne brakade lös
Dessa är en enklare variant på blodpalt som inte behöver koka lika länge som vanlig palt. Serveras med stekt bacon, hemkokadlingonsylt och äkta smör är det en norrländsk delikatess
Skala och koka potatisen. Även om kroppkakor och palt råkar vara min favoriträtt enda sedan jag var liten så går det ju inte hem hos alla… min make exempelvis