Jag välte med mopeden över mig rakt ner i ett dike fullt av brännässlor. Vad jag däremot gärna rekommenderar är det här receptet på nyplockade nässlor och prosecco
Nu är det rätt tid att plocka nässlor - de är precis så späda och friska som de ska vara. Det passade så bra eftersom jag ändå hade planerat att koka en sats nu i helgen
Och doften när du stoppar de färska nässlorna i det kokande vattnet. Därför var det i sista stund som jag tog på gummistövlar, handskar och gav mig ut bland nässlorna
Krydda och häll på vinägern, låt den koka in. Skölj och rensa nässlorna från småskräp. Häll på grädden, koka upp och låt småputtra på svag värme tills stuvningen tjocknar
Tillsätt nässlorna när vattnet kokar. Börja med att koka upp vatten. Senaste tiden har nässlorna vuxit i full fart ute i naturen och vi har passat på med mamma att plocka så mycket vi hittat
Koka och förväll nässlorna i tio minuter. Nässlor för mig är “Aj. Jag brände mig” när man är ute och går i skogen, eller “Nässlorna blomma” av Harry Martinsson, som vi tvingades läsa i tvåan i gymnasiet