Eftersom jag aldrig kokatmusslor tidigare var Linda och henne familj med och fixade middagen. Lite pill var det allt men sen doftade det ljuvligt när vi gjorde ”röran” de skulle koka i, vitlök, persilja osv
I vanlig ordning är det råvarorna A och O, välj ekologiskt i den mån det är möjligt och framför allt koka i en riktigt bra stout, jag använde Hoppin Frog, som tyvärr inte finns på Systembolaget längre
Häll på ölen och låt koka upp. En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Koka ihop musselspadet livligt utan lock ett par minuter. Koka på högsta värme i ett par minuter. Stek fänkål, lök, vitlök och finhackad chili i olja så att grönsakerna mjuknar utan att det får ta färg
Koka tills musslorna har öppnat sig. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Häll på vin och grädde och låt koka upp i ngn minut. Ikväll blev det musslor i vitt vin och grädde med ett glas från kärleksfulla vita vinet Ti Amo/ je T'aime