Häll på ölen och låt koka upp. En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Eftersom jag aldrig kokatmusslor tidigare var Linda och henne familj med och fixade middagen. Lite pill var det allt men sen doftade det ljuvligt när vi gjorde ”röran” de skulle koka i, vitlök, persilja osv
musslornakokar tärnar du tomaterna. Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Låt dom koka snabbt under lock tills dom öppnas. Musslor i kryddig tomatsås. Jag gjorde dom med hjärtmusslor men man kan också göra använda vanliga blåmusslor
En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
När den är klar för över den till en gryta som du kan kokamusslorna i. Tillsätt krossad tomat, vitt vin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern