Öka värmen på grytan och låt koka en stund utan lock så att den tjocknar. Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet). 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. Lägg i grönsakerna och koka ca 10 min. 2,2 kg märgpipa
Om du vill kan du koka upp utan salt och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan
Tillsätt morot och kålrot, som får koka med den sista halvtimmen. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri
Blanda väl och koka upp. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Gryta behöver koka sakta under lock i 1,5-2 timmar. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
Koka upp lättsaltat vatten till äggnudlarna. märgpipa. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev
Morötter och potatis, skurna i i tärningar och korven skuren i mindre bitar, ska endast koka med i 15 - 20 minuter på slutet. 500 g nötkött tex märgpipa eller högrev
Koka upp och låt stå på svag värme i cirka 2 timmar, tills köttet nästan faller isär. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa
Häll på vin, vatten, buljongtärning, svart- och kryddpeppar och koka ca två timmar. Blanda ner den stekta svampen tillsammans med grädden, tranbären och örtkryddorna i grytan och fortsätt koka tiden ut
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött2 st gula lökar4 st vitlöksklyftor4 st potatisar av fast sort (400 g)1 st morot3 msk Smör eller rapsolja2 tsk kummin, malen1 tsk mejram, malen3 msk paprikapulver3 msk tomatpuré0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft1,5 l oxbuljongSalt, efter smakPeppar , efter smakTillbehörgräddfilNybakat brödSkär köttet i centimeterstora tärningar. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme
Koka upp. Har du tillgång till färsk libbsticka kan du lägga i ett helt blad nu att koka med. Har du kokat för häftigt kanske du måste tillsätta lite mera vatten för att det inte ska bränna fast