Jag kokade några klyftor majrova till. Honung eller Råsocker går annars bra om Du inte har Xylitol. Sill medlingonsylt För mig har alltid sill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Låt brässera på låg värme tills löken mjuknat och vätskan kokat in. Tillsätt lingonsylten och rör om. Sänk värmen, slå på vatten, fond och soja och krydda med lite salt och peppar och råsocker
Koka och skala äggen, låt svalna. Rör ner smöret, mjölken och sist lingonsylt. Ni är många som undrat över recept både på mail och facebook hur man gör snittarna och allt gott vi hade på vår glöggkväll förra året så här kommer tipsen för en absolut lyckad glöggafton med tillbehör
Lingonsylten kan blandas med vispad grädde, kesella eller creme fraiche för att bli extra festlig. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet